Dýňový cheesecake

Korpus:
- 80 g sušenek BeBe + 80 g opražených a rozemletých vloček
- 60 g studeného másla (nebo kokosového tuku)
Náplň:
500 g dýňového pyré (uvařit nebo upéct dýni a rozmixovat)
- 400 g krémového sýra (Ricotta, Lučina, Buko ... část lze nahradit tvarohem)
- 180 g třtinového cukru
- 3 ks vajec
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžičky skořice
- 1 lžička muškátového oříšku

- Dortovou formu vyložíme namočeným pečícím papírem.
- V robotu umixujte sušenky a ovesné vločky s nakrájeným máslem na malé kostky na drobenku. Směs nasypte do formy, udusejte (např. dnem skleničky). Formu zevně obalte alobalem a uložte do ledničky.
- Sýr a cukr smíchejte v robotu do hladka, postupně přidávejte vejce, dýňové pyré, kukuřičný škrob a koření.
- Krém nalijte do připravené dortové formy, několikrát s ní zlehka udeřte o kuchyňskou linku, aby unikly vzduchové bubliny a formu posaďte do hlubšího pekáče. Okolo nalijte vodu a pečte v troubě na 170°C cca 50 minut.
- Cheesecake nechte vychladnout, odstraňte alobal a dejte chladit alespoň na několik hodin do lednice, nejlépe však do druhého dne. 
- Můžete ozdobit opraženými plátky mandlí nebo kokosu :). 

17. září 2014 | 8:08
Zpět