Tapiokový dezert

- Tapioku namočíme na pár hodin (nejlépe přes noc)
- rozdělíme na poloviny 
- polovinu vložíme do vroucího kokosového mléka a dosladíme, vaříme přibližně 5 min, mícháme, dle potřeby přiléváme kokosové mléko, nebo i trochu vody - kuličky musí zprůhlednět a hmota musí lehce téci (pokud je příliš škobovitá, je třeba přilít tekutinu)
- druhou polovinu vložíme do vroucí vody, ve které jsme svařili libovolné ovoce (rybíz, angrešt, višně, jahody, nektarinky ...  ideálně aby ovoce bylo lehce nakyslé) a opět vaříme cca 5 min, než kuličky zprůhlední,  dosladíme dle chuti, stále mícháme - tapioka se lehce připaluje. pokud nemáme ovoce, stačí rozvařit ve vodě oblíbený džem.
- plníme do skleniček půl na půl :), ozdobíme nejlépe plátky praženého kokosu ...
 
Tapioka je nízkokalorický, bezlepkový a veganský dezert, ideálně na léto :)

 

6. srpen 2016 | 19:23
Zpět